HABER

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Keskin "Yaratıcılık ve Yaratıcı Görme Üzerine” bir online eğitim ve söyleşi programı gerçekleştirdi. Samsun "Atakum Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği" ATAFOD'un organize ettiği online eğitim ve söyleşi programına Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail KESKİN konuk oldu. 27 Mayıs Perşembe akşamı saat 21.00 de “Gördüğümüzü Göremediğimiz” ana başlığı altında “Boyanmamış Tablolar” başlıklı 125 soyut fotoğraftan oluşan bir müzikli gösterinin ardından “Yaratıcılık ve Yaratıcı Görme” üzerine bir de söyleşi gerçekleştirdi.

Soyut tablolara benzer görüntülerin doğada hazır, var olduğunu, bunların fotoğraf yoluyla tesbit edildiğinde görsel bir imge olarak tablolardan farkının olmadığını belirten Keskin, bu fotoğrafların hangi koşullarda ve nerelerde çekildiğini örnek görsellerle açıkladı.

Yoğun ilgi gösterilen sunum ve söyleşiye fotoğraf dernekleri üyeleri, öğretim üyeleri, fotoğrafseverler ve öğrencilerden oluşan geniş bir katılım gerçekleşti. Toplam dört buçuk saat süren ve kayıt altına alınan etkinlik You Tube üzerinden kalıcı olarak izlenebilecek.