HABER

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin mezuniyet oyunu olarak sahneledikleri Berkun Oya'nın Yangın Duası isimli oyunu 23 Aralık 2021' de 4. Kat Atölye Sahnesinde prömiyerini gerçekleştirdi. Boşluğa karışmak, kaybolmak ve ölememek gibi temaları konu edinen oyunun yönetmenliğini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Oyuncusu, Konuk Öğretim Görevlisi Sarper Saydam üstlendi. Dramaturjisi Bora Cem Özay, Cantuğ Canpolat ve Sevgi Karaca tarafından yapılan oyunda Hakan Uçar, Faruk Mustafa Ekici, Feyzanur Ayan oynuyor. Dekor, kostüm, makyaj ve afiş tasarımı Dicle Yılmaz tarafından gerçekleştirilirken yönetmen yardımcılığı görevini ise Murat Şevke üstlendi. İlk gösterimine fakültemiz dekanı Prof. Süreyya Temel ve Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Göktaş’ın da aralarında olduğu bir ok değerli misafirin katılım sağladığı Yangın Duası ilgiyle karşılandı. Bu sene 12. kuşak öğrencilerini mezun etmeye hazırlanan Kocaeli Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü, pandemi sürecinin ardından perdelerini yeniden misafirlerine açtı. Oyun önümüzdeki günlerde her Çarşamba 18.00’da ve her Cuma 15.00’da Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Anıtpark yerleşkesi Sahne Sanatları Bölümü 4. Kat Atölye Sahnesinde sahnelenmeye devam edecek.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi