Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf ve Grafik Bölümleri Öğrencileri ve Öğretim Elemanları İstanbul Bienalini Ziyaret Ettiler

21.Kasım.2017

26.10.2017 tarihinde, Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf ve Grafik Bölümleri 8 öğretim elemanı ve 69 öğrenciyle birlikte, bugün ülkemizde ve bulunduğumuz coğrafyada düzenlenen en geniş çaplı uluslararası sanat etkinliklerinden biri olan İstanbul Bienali'ne (16 Eylül -12 Kasım 2017) gezi düzenledi. 1987 yılında başlayan ve bu sene 15.si düzenlenen İstanbul Bienali “iyi bir komşu” başlığı altında 32 ülkeden 55 sanatçının çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Üniversitemizin tahsis ettiği otobüslerle gerçekleştirilen gezi, Bienal’in ana mekânlarından olan İstanbul Modern’de başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin misafiri olarak, Fındıklı yerleşkesindeki öğrenci yemekhanesinde öğle yemeği yenildi ve üniversitesinin bünyesindeki Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezindeki sergiler gezildi. Arkasından Bienal’in mekânları olan Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Yoğunluk Sanatçı Atölyesi, ARK Kültür ve Pera Müzesi’ni ziyaret edildi. Sanat eğitiminin önemli bir parçası olan güncel sanat pratiklerini takip etme maksadı ile gerçekleştirilen gezi, öğrencilerimizin yoğun katılımı ve ilgisi ile hedefine ulaşmış bir şekilde son buldu. KOU GSF Fotoğraf ve Grafik Bölümleri olarak, verdikleri izin, araç ve destekten dolayı Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına; öğle yemeği için sağlamış oldukları imkânlardan dolayı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne, öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız adına teşekkür ederiz.