Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü Öğrencilerinden ve Öğretim Elemanlarından 7. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest 2017) Kapsamında Sergiler

1.Kasım.2017

Fotoğraf dünyasının sayılı festivalleri arasına gösterilen “Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali” (BursaFotoFest 2017) kapsamında, Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının fotoğraf sergileri açıldı. “KOU GSF Fotoğraf Bölümü Öğrencileri Fotoğraf Sergisi” başlığı altında; Önder Aydın, Emin Berk, Mahir Can, İrve Candoğan, Barış Kaplanoğlu ve Erdost Yıldırım’ın “Çarşılar & Alışverişler” teması üzerine oluşturdukları çalışmaları, 13-22 Ekim 2017 tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde seyircileriyle buluştu. Aynı zamanda festivalde sergilenen seçkiler arasında, Fotoğraf Bölüm Başkanı Yrd. Doç. M. Çağatay Göktan’ın “Kırmızı Işık”, Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi (31.madde) Osman Demir’in “Sosyete Pazarı”, KOÜ A.İ.İ.T. Bölümü Öğretim Görevlisi Harun M. Töle’nin “Bağ” ve KOU GSF Fotoğraf Bölümü mezunu Uğurcan Tüzel’in “Esnafın Kasası” başlıklı kişisel sergileri de yer aldı. Bu yıl 7.sini gerçekleştirilen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), Dünyanın dört bir yanından fotoğraf sanatına gönül verenlere ev sahipliği yaptı. 13 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen açılışa, Festivalin küratörü (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fotoğraf Bölümü Öğretim Görevlisi) Kamil Fırat, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, belediye bürokratları, kent konseyi gönüllüleri ve fotoğraf tutkunları katıldı. Festivalde 9 ülkeden (İngiltere, Meksika, Belçika, Bulgaristan, İtalya, Almanya, ABD, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye) 176 fotoğrafçının çalışmaları sergilendi. Festivalde, Panos Pictures'tan Dean Chapman ve Tim Dirven, National Geographic Fotoğrafçısı Jeremy Horner, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Shi Chun gibi isimler de vardı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin konuk ülke olarak ağırlandığı festival kapsamında, 5 sanatçı söyleşisi, 1 konuk ülke oturumu, 7 seminer, 2 fotoğraf gösterisi ve 54 portfolyo değerlendirmesi yapıldı. Bursa Fotoğraf Festivalinin çağrısı üzerine “Çarşılar & Alışverişler” konusuna odaklanan “KOU GSF Fotoğraf Bölümü Öğrencileri Fotoğraf Sergisi”, projesi kabul edilen 6 öğrencinin çalışmalarından oluştu. İrve Candoğan, evvel zamanı yaşadığı şehrin şimdisinde aradı ve İzmit’te kapanan dükkânların izini sürdü. Önder Aydın, tüketim dünyasının tapınakları haline gelen alışveriş merkezlerini ayrı katmanlar halinde yeniden gözlemledi. Erdost Yıldırım, gerçekliğin farklı katmanlarında tartışabilecek temsili bir pazar yeri kurdu. Mahir Can Fas’ta yaşadığı olumsuz alış-veriş deneyimleri üzerinden Fas’ın kendisini (biricik palaroid fotoğraflarıyla) bir pazar yerine dönüştürdü. Emin Berk, seri üretimin karşısında ayakta durmaya çalışan yol kenarındaki esnafların tipolojilerini oluşturdu. Barış Kaplanoğlu, geçmişi bugüne taşıyan ama şimdi de var olmakta zorlanan bitpazarının nostaljik atmosferini kayıt altına aldı. Fotoğraf ustası Ara Güler’in de izleyicileri arasında yer aldığı KOU GSF Fotoğraf Bölümü Öğrencileri Fotoğraf Sergisi, izleyicilerine hem düşündürücü hem de keyifli anlar yaşattı. Öğrenciler, bölümlerini başarıyla temsil etti. KOU GSF Fotoğraf Bölümü olarak, başta bu serginin ortaya çıkmasını sağlayan 6 öğrencimizi ve buna destek veren tüm öğretim elemanlarımızı kutluyoruz. Bursa Fotoğraf Festivali komisyonunda ve sergilerde emeği geçen herkese; verdikleri izin ve destekten dolayı Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına; fotoğraf bölümüne verdiği otobüs desteğiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesine; sergiyi izlemeye gelen, eleştirileri ve beğenileriyle destek olan tüm seyircilere, öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız adına teşekkür ediyoruz.