1.Uluslararası İzmit Suluboya Resim Sempozyumu Sona Erdi

10.Haziran.2016

Fakültemiz Resim Bölümü ile İzmit Belediyesi tarafından 24-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen "I. Uluslararası İzmit Suluboya Resim Sempozyumu" sona erdi. Suluboya tekniği üzerine Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve Resim Bölümü Başkanı Doç. Ertuğrul Tuna'nın koordine ettiği sempozyuma, Resim Bölümü'nden Öğr. Gör. Yasemin Sarı, Arş. Gör. Serpil Şahin ve Arş. Gör. Ceyhun Topçu katıldılar. Macaristan'dan Flora Buda, Panni Gyulai ve Turai Balazs'ın da katılımcı olarak yer aldığı 'İzmit'in Renkleri' temalı sempozyumda sanatçılar, İzmit'in tarihi dokusunu yansıtan mekanları ile doğal mekanlarının resimlerini yaptılar. Sempozyum süresince üretilen resimlerden oluşan seçki ise 31 Mayıs 2016 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç, akademisyenler, sanatçılar, öğrenciler ve sanatseverlerin katılımı ile İzmit Yürüyüş Yolu'nda sergilendi. Sempozyumla ilgili olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, sempozyumun Türkiye'de ilk kez düzenlendiğine dikkat çekerek, "İzmit'in Renkleri teması altında İzmit'in yabancıların gözünden nasıl göründüğünü görmeyi istedik. Bu kapsamda üç tanesi fakültemiz öğretim üyesi üçü de Macaristan'dan olmak üzere altı sanatçı bu sempozyumda eser üretti" dedi. Kocaeli Üniversitesi ile birlikte pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Güray Oruç ise, "Suluboya sempozyumu ile bunu uluslararası düzeye taşıdık. Sanat ve sanatçı dostu olan İzmit Belediyesi olarak bu tür etkinliklere verdiğimiz destek artarak devam edecektir. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu sempozyumun da uzun yıllar devam etmesini umuyorum. Sempozyumun gerçekleşmesine katkı sağlayan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş'a, öğretim üyelerine ve sanatçılara teşekkür ediyorum" dedi.