Öğretim Görevlimiz Belgi Saygı'nın Oynadığı Alamet-i Kıyamet Filmi İzmit'te

26.Mayıs.2016

Sahne Sanatları Bölümümüz Öğretim Görevlisi Belgi Saygı'nın rol aldığı Alamet-i Kıyamet adlı film, İzmit Symbol ve Dolphin sinemalarında gösterime girdi. Doğa Can Anafarta'nın senaryosunu yazdığı ve yönettiği bir korku filmi olan Alamet-i Kıyamet, 1999 yılında, peş peşe gerçekleşen sıra dışı olayları mistik bir bakış açısıyla kıyamet alametleri olarak yorumlayan bir korku filmi. Film, bu filmde Gönül adlı bir karakteri canlandıran Öğretim Görevlisi Belgi Saygı'nın, Mihrez Cin Padişahı filminden sonra, Doğa Can Anafarta ile çektiği ikinci sinema filmi. Oyuncunun çektiği son film olan, yine fakültemiz öğretim görevlilerinden Aydın Ketenağ'ın yönettiği Adem'in Eli de yakında gösterime girecek. Belgi Saygı, Küçük Ağa, Muhteşem Yüzyıl, Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Acayip Hikayeler gibi popüler televizyon dizilerinde rol aldı. Tiyatroda ise, Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı İstanbul Efendisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yapımı Roberto Zucco, Lisistrata, Hakimiyet-i Milliye Aşevi, Kocaeli Üniversitesi yapımı Yerin Altında, Tiyatro Bakış yapımı Kadın ile Memur ve Alternaif Tiyatro yapımı Frambuazlı Pişmaniye gibi oyunlarda görev aldı. Belgi Saygı, Sahne Sanatları Bölümünde Oyunculuk, Dans ve Sahneleme dersleri veriyor. Korku türü meraklılarının keyifle izleyeceği Alamet-i Kıyamet filmindeki başarılı oyunculuğu dolayısıyla öğretim görevlimizi kutlarız.