Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü ve Öğretim Elemanları, Sansev 4. Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali’nde Ödüller Aldılar

24.Mayıs.2016

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, koro şefi Yrd. Doç. Dr. Hakan Bağcı yönetiminde Sansev 4. Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali’ne katıldı. Festival, 5-8 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Korosu, 6 Mayıs 2016 tarihinde Festival programında yer aldı. Koro, Festival jürisi tarafından “Koro Birlikteliğinde Başarı” ödülüne layık görüldü. Ayrıca Yrd.Doç.Dr. Hakan Bağcı’nın piyano eşliklerini ve Yrd. Doç. Dr. Ümit Kubilay Can’ın ritm eğitmenliğini yaptığı Küçük Nüanslar Çocuk Korosu da Festival’de 8 Mayıs 2016 tarihinde yer alarak, “Sololu Yapıt Yorumlama” ödülüne, Sosyal Bilimler Enstitüsü Performans Programı Koro Dalı öğrencisi Güngör Hatipoğlu’nun şefliğini yaptığı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Didem Albekoğlu’nun da korist olarak görev aldığı İzmit Belediyesi Müzik Öğretmenleri Çoksesli Korosu da Festival’de 8 Mayıs 2016 tarihinde yer alarak “Koro Birlikteliğinde Başarı” ödülüne layık görüldü. Sansev Çok Sesli Korolar Festivali, Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl dördüncü kez gerçekleştirildi. Festival iki yıldır uluslararası bir nitelik taşıyor. Festivalin bu yılki onur konuğu, 2006 yılında aramızdan ayrılan bestecimiz Cenan Akın idi. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hakan Bağcı aynı zamanda Festival değerlendirme kurulunda da yer aldı.