Fakültemiz Sahne Sanatları Bölümü II. Arda Kanpolat Tiyatro Festivali’nde en iyi yönetmen ve en iyi oyuncu dalında iki ödül kazandı

12.Mayıs.2016

Fakültemiz Sahne Sanatları Bölümü, Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü’nün 2-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlediği II. Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali’ne “Burun” adlı mezuniyet oyunuyla katıldı. Pek çok üniversitenin Sahne Sanatları Bölümü’nün katılımıyla gerçekleşen festivalde, ayrıca atölyeler, paneller, söyleşiler gerçekleşti. Festivalin yarışmalı bölümünde, Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Rusudan Savaneli, Burun’la en iyi yönetmen ödülü alırken, oyunda görev alan Oyunculuk Anasanat Dalı, 4. sınıf öğrencilerimiz, Ezgi Özbalı, Duygu Mine Özcan ve Hazal Kalfa en iyi kadın oyuncu ödülünü paylaştılar. Festival kapsamında Sahne Sanatları Bölümü öğretim görevlileri Ebru Aklar ve Emre Satı “Geleneğin İzinde Kağıttan Giysiler” (Kocaeli Kadınlarının Geleneksel Giysileri) Sergisinin Oluşum Aşamaları Sunumu, Öğr. Gör. Belgi Saygı Tiyatro Sporu Atölyesi, Öğr. Gör. Rusudan Savaneli Oyuncunun Metne Yaklaşım Teknikleri Atölyesi, Öğr. Gör. Sinan Taşkan Makyaj Malzeme Bilgisi ve Uygulama Atölyesi gerçekleştirdi. Fakülte dekanımız ve Sahne Sanatları Bölümü başkanımız Prof. Dr. Sema Göktaş’ın katıldığı, “Tiyatro Eğitiminde Arayışlar: Sorundan Çözüme” başlıklı Diyalog Masası etkinliğinde ise, sahne sanatları alanında eğitim veren bölümlerin başkanları, tiyatro eğitimi hakkında görüş ve deneyimlerini paylaştılar.