Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Fotoğraf Bölümlerinden "Doğa ve Çevre" Sempozyumu

8.Mayıs.2016

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı arasında imzalanan protokol kapsamındaki etkinliklerden biri olan ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Fotoğraf Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinin yer aldığı "Doğa ve Çevre" konulu öğrenci Sempozyumu, 2-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkında gerçekleştirildi. Sempozyum boyunca üretilen çalışmalar, 6 Mayıs tarihinden itibaren Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yönetimi tarafından düzenlenen bir törenle sergilenmeye başlandı. Törene Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı genel müdürü Yücel Yılmaz ve Eğitim Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın ile Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Üftade Muşkara, Resim Bölüm Başkanı Doç. Ertuğrul Tuna, Fotoğraf Bölüm Başkanı Yrd. Doç. M. Çağatay Göktan ve öğrenciler katıldı. Sempozyuma katılan Fotoğraf Bölümü son sınıf öğrencilerinden Mürsel Çoban, Ömer Faruk Güneş, Arda Adnan Kalkan, Mustafa Nadir Özkan ve Dilara Şentürk'ün dört gün boyunca çektiği fotoğraflardan oluşan ve küçük bir seçki içeren fotoğraf sergisi, izleyenler tarafından ilgiyle karşılandı. Resim Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Zeynep Berna Güven, Aykut Karagöz, Ebru Baran, Hande Şimşek, Hatice Merve Kal, Candoğan Demir, Öykü Severgün ve Dilek Küçük ise Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkına bırakılmak üzere on altı adet yağlı boya tablo ürettiler.