Güzel Sanatlar Fakültesi "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Festivali"ndeki Etkinliklerde Yer Aldı

26.Nisan.2016

Fakültemiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen ve 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğun katıldığı "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Festivali"nde, üç ayrı standda etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliklerden biri, Sahne Sanatları Bölümü, Sahne Tasarımı Anasanat Dalı öğretim görevlisi Ebru Aklar tarafından kurgulanan "Geleneğin İzinden Kağıttan Giysiler" sergisiydi. Sergide Kocaeli'de yerleşmiş halk topluluklarının, Kandıra, Boşnak, Pomak, Roman, Kafkas ve Gürcü kadınların, çoğunluğu kağıt olmak üzere karışık malzemelerle yorumlanan geleneksel kadın giysileri yer aldı. Heykel Bölümü öğretim görevlisi Gökhan Ercan'ın koordine ettiği kağıt heykel atölyesinde ise Heykel Bölümü öğrencilerimiz, kraft kağıdı ve tutkal kullanarak 2 m. yüksekliğinde kağıttan heykel uygulaması gerçekleştirdi. Temel Eğitim Bölümü tarafından koordine edilen Özgün Baskı Atölyesi ise Exlibris ve Monobaskı uygulamaları ile etkinliklere dahil oldu. Resim Bölümü yüksek lisans programına devam eden Medine Yıldırım , Büşra Göksu tarafından yürütülen Exlibris ve Monobaskı atölyesi, çocukların ilgi odağı haline dönüşürken Seka Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi'nde 22-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen diğer etkinliklerimiz de halkın büyük ilgisi ile karşılandı.