Güzel Sanatlar Fakültesi ile Darıca Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Arasında Protokol İmzalandı

18.Nisan.2016

Fakültemiz ile Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı arasında 1 yıl süreliğine protokol imzalandı. 13 Nisan 2016 tarihinde Fakültemiz Dekanlığında gerçekleşen imza töreninde Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz, Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Üftade Muşkara, Resim Bölüm Başkanı Doç. Ertuğrul Tuna, Müzik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Bağcı ve Fotoğraf Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Çağatay Göktan hazır bulundular. Protokol, güzel sanatlar bilincinin ve sevgisinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlandı ve bu kapsamda Fakültemiz Fotoğraf, Grafik, Müzik ve Resim Bölümleri tarafından bir dizi etkinlik planlandı. Buna göre Nisan ve Mayıs ayları boyunca sürecek etkinliklerde Grafik Bölümü öğrencileri kâğıt üzerine graffiti atölyesi, Resim Bölümü öğrencileri açık alanda desen çalışmaları gerçekleştirecek. Müzik Bölümü ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenecek şenlikte bir dinleti sunacak. Fakültemiz Resim ve Fotoğraf Bölümleri, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda eş zamanlı olarak “Doğa ve Sanat” temalı sempozyumlar da gerçekleştirecek. Doğa ve sanat konularına dikkat çekmek, çevre duyarlılığı yaratmak ve bu konulara sanatsal bir bakış açısıyla yaklaşarak ortak bir bilinç geliştirmek amacıyla kurgulanan sempozyuma, bölümlerimizden 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılacak. Sempozyum sonunda, üretilen eserler bir sergiyle izleyenlerle buluşacak.