Fakültemiz Özgün Baskı Resim Sergisi İzmit Belediyesi Sanat Galerisinde Açıldı

22.Mart.2016

Kocaeli Üniveristesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü’nün koordine ettiği Özgün Baskı Atölyesine devam eden 2. ve 4 . sınıf öğrencilerinin sergisi, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş ve Temel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Canan Bayer tarafından 21 Mart’ta İzmit Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide, Öğr. Gör. Muhammet Şengöz ve Yrd. Doç. Osman Odabaş tarafından yürütülen atölyede çalışan Heykel, Resim, Grafik, Seramik ve Fotoğraf Bölümü öğrencilerinin değişik boyutlarda, mono, linol, tahta, gravür ve taş baskı teknikleri kullanarak gerçekleştirdiği 50 eser yer alıyor. Baskı resmin sunduğu zengin olanak ve tadlardan faydalanarak gelişen öğrencilerin, rastlantı ve tesadüflerin alabildiğine geniş olanaklarından faydalanarak farkındalıklarının da arttığı, alışılagelmiş kalıplardan sıyrılmalarına ve özgürleşmelerine olanak sağlandığı Özgün Baskı Resim Sergisi, 25 Mart’a kadar izlenebilir.