Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Kocaeli Üniversitesi Sosyal Tesislerinde Sergi

23.Mart.2016

Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergiyi Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü açtı. Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesislerde açılan sergiye, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü yanı sıra, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Fatih Akbulut, senatörler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sergi ile ilgili olarak, burada bir resim galerisi olmasını düşündüklerini belirten Rektör Prof. Dr. Hülagü, "Böylece Güzel Sanatlar Fakültesi faaliyetlerini burada sergileyebilirler. Bugün burada genç arkadaşlarımızın eserleri bulunuyor. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Sergide yer alan fotoğrafları gezen Rektör Prof. Dr. Hülagü, fotoğraflar ile ilgili bilgi aldı. Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü, 2. sınıf öğrencilerinden İrve Candoğan ve B. Talu Şengül'nün iki farklı konu üzerine birlikte gerçekleştirdikleri sergi, fotoğrafın ortaya çıkışından günümüze uzanan dönemdeki portre geleneğinden izler taşıyor ve izleyicilerini fotoğraflar aracılığıyla zaman yolculuğuna çıkarmayı hedefliyor.