Resim Bölümü Öğrencimiz İbrahim Özsakallı"dan Değişim" Sergisi

26.Şubat.2016

Resim Bölümü dördüncü sınıf öğrencimiz İbrahim Özsakallı’nın 2013 yılından bu yana ürettiği resimler, 15-21 Şubat 2016 tarihleri arasında, İzmit Belediyesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Toplamda 14 çalışmanın yer aldığı "Değişim" temalı sergide Özsakallı, 2011 yılından bu yana üretiminde ele almayı sürdürdüğü zaman, mekan, şiddet, batıl inançlar ve deprem gibi konulara odaklanırken, doğayla değişim ve sanatla şiddet arasındaki ilişkiyi de tartışmaya açtı. Serginin temasının oluşmasında yapıtlarda malzeme olarak kullanılan “kurşun” belirleyici oldu. Özsakallı, kurşunun malzeme olarak geçirdiği fiziksel değişimden çok, “kurşun dökme” eyleminden sonra insanların geçirdiği ruhsal “değişimlere” odaklandı. Yapıtların üretim süreci sonunda kurşun dökülmüş sanat yapıtının kendisini, bir arınmayla yüz yüze bıraktı. İzleyici de bu süreci dışarıdan gözlemleme şansına erişti. Sergiye, Müzik Bölümü öğrencilerimizden Sevda Yıldız’a ait müzik de eşlik etti. Öğrencimiz, Özsakallı’nın resimlerinin yapım aşamasında kullandığı tüm malzemelerin seslerini, uyumunu gözetmeksizin kaydederek “sürecin müziğini” yaptı.