Resim Bölümü Karma Öğrenci Sergisi İzmit Belediyesi Sanat Galerisi'nde Açıldı

27.Ocak.2016

Fakültemizin Resim Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans programına devam eden 27 öğrenciye ait 33 eserden oluşan sergi, 27 Ocak 2016 tarihinde İzmit Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı. Çoğunluğu yağlı boya, bir kısmı da karışık teknikte gerçekleştirilen resimler arasında figüratif ve soyut çalışmaların yanı sıra, natürmort türünde ve iç mekan görünümlerinden oluşan resimler de yer alıyor. Sergi açılışını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş: “Güzel Sanatlar Fakültesi olarak İzmit Belediyesi ile ortak sanat etkinlikleri düzenliyoruz. Bu gerçekleştirdiğimiz ikinci sergi olma özelliğini gösteriyor. İlk etkinliğimiz heykel sergisi idi. Resim bölümü öğrencilerinin eserlerini sergilediğimiz bu etkinliğimiz, bir hafta süre ile burada olacak. Bu tarz etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Sanata değer verdiği için İzmit Belediyesine teşekkür ederim. İzmit halkını sergimizi gezmeye davet ediyorum.” diyerek önümüzdeki tarihlerde de İzmit Belediyesi işbirliği kapsamında gerçekleşecek sanatsal etkinliklerimizin devamı geleceğini belirtti. Resim Bölümü öğretim elemanlarından Bölüm Başkanı Doç. Ertuğrul Tuna, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Osman Odabaş, Öğr. Gör. Yasemin Sarı, Öğr. Gör. Hazal Aksoy, Okutman İkramettin Karaman ve Arş. Gör. Serpil Şahin'in yürüttüğü atölyelerde çalışmalarını sürdüren ve sergide eserleri yer alan öğrenciler ise şöyle: Aykut Karagöz, Rumeysa Topak, Hatice Merve Kal, Ebru Baran, Ebru Gürbüz, İbrahim Özsakallı, Büşra Abacı, Tuğba Burak, Simge Han, Çiğdem Saç, Medine Yıldırım, Büşra Göksu, Gül Oğuz, Ali Emrah Kökkaya, Öykü Severgün, Hande Şimşek, Filiz Kandemir Duran, Miray Özçelik, Erdem Ballas, Serhat Alparslan, Esra Enis Kesicibilek, Cem Akça, Pelin Şenel, Ayşenur Bulut, Fethiye Eda Kalyoncu.

1. http://www.palo.com.tr/a/ko%C3%BC-l%C3%BC-%C3%B6%C4%9Frencilerden-resim-sergisi-1090984
2. https://kocaeliport.com/koulu-ogrencilerden-resim-sergisi/