Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile İzmit Belediyesi Arasında “İzmit’te Sanat Var” Protokolü İmzalandı

7.Aralık.2015

Fakültemizin, İzmit Belediyesi ile birlikte benzer bir çalışmayı, daha önceki yıllarda da yaptığı “İzmit’te Sanat Var” etkinliklerinin protokol imza töreni, Başkan Dr. Nevzat Doğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, dekan yardımcıları Yard. Doç. Dr. Zehra Canan Bayer, Yard. Doç. Dr. Üftade Muşkara, Müzik Bölümü Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Bağcı ve Resim Bölümü Başkanı Doç. Ertuğrul Tuna’nın katılımıyla 4 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, imza töreninde yaptığı konuşmada: “İzmit Belediyesi ile ortak projede yer almaktan çok mutluyuz. Daha önceden olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Kentimizin kültürel ve sanatsal faaliyetlerine katkımızın bulunması bizlere ayrı bir gurur verir. Çok özel bir belediye olan İzmit Belediyesi’nin kültürel ve sanatsal faaliyetlerini taktirle karşılıyoruz. Belediye Başkanımızın sanat ve kültüre bakışı bu çalışmalarda çok önemli ve herkese örnek olacak nitelikte” dedi. İmza töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise, “Üniversitemiz ile yaptığımız ortak çalışma Türkiye’ye örnek olacaktır. Sanat, İzmit’e, Kocaeli’ne çok yakışıyor. Fakat bu çalışmalar istediğimiz noktada değil. Bu alanda, bizim çabamız kadar başka kesimlerin de çaba göstermesi gerekir. İzmit Belediyesi olarak, sanat ve kültür alanında başlattığımız duyarlılığın daha da yaygınlaşması en büyük arzumuz. Kocaeli Üniversitesi’nin bu alandaki birikim ve tecrübelerinden istifade edelim istedik. Sanatın, şehrimizde insanların yaşam tarzı haline gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. “İzmit’te Sanat Var” sloganıyla şehrin daha fazla sanatla iç içe olacağını belirten Doğan, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlarımız daha çok sanatı tadacak. Müzik, tiyatro, resim, heykel vb. başka alanlarda da etkinliklerimiz olacak. Yaptığımız etkinliklerle, şehrimiz bir sanat şehri olarak da anılmaya başlayacak. Üniversitemiz ile yaptığımız işbirliğinin diğer kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına da örnek olmasını diliyorum. Elimizde, Üniversitemiz gibi büyük bir cevher ve önder var. Ayrıca şehrimizde çok özel, gönüllü sanat camiasının insanları, sanatçılarımız bulunuyor. Onlar da bizim çalışma arkadaşlarımız olarak bu projede yer alıyor. İzmit’te Sanat Var etkinliklerini halkımız doya doya yaşayacaklar.”