SAHNE SANATLARINDA “KÜÇÜK BURJUVA DÜĞÜNܔ

15.Ocak.2015

Fakültemiz Sahne Sanatları Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, 13 Ocak 2015’te 18.00’da, Süleyman Demirel Kültür Merkezi Tatbikat Sahnesi’nde, Öğr. Gör. Rusudan Savaneli yönetiminde Bertolt Brecht’in yazdığı Küçük Burjuva Düğünü oyununu sahneledi. Oyunun bu ilk gösterimine, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bekir Çakır, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Brecht’in 1919 yılında yazdığı oyun, iki baba, iki gelin ve iki anne karakteri kullanılarak farklı bir yorumla ele alındı. Üç aylık yoğun bir prova sürecinin ardından sahnelenen yapımda, reji asistanlığını Erdem Yol, dekor ve ışık tasarımını Serhan Demirkan ve Seda Develi gerçekleştirirken, ışık kumandada Burcu Melek Bozan görev aldı. 4. Sınıf öğrencileri, Mahir Akgündoğdu, Hakan Arslan, İlker Bağlam, Metehan Budak, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk, Tamer Gültekin, Pınar İnandım, Bora Keleş, Dilara Koç, Cansu Tokyay ve Nurhayat Yıldırım’ın rol aldığı oyun beğeniyle izlendi. Sahne Sanatları Bölümünde, 2014-15 Ders yılının ikinci yapımı olarak hazırlanan Küçük Burjuva Düğünü, Şubat ayından itibaren, Güzel Sanatlar Fakültesi 4. Katta bulunan Atölye Sahnesi’nde izlenebilecek.