Sahne Sanatları Bölümü, 3. Bilkent Tiyatro Günlerine Katıldı

9.Haziran.2014

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü, Öğretim Görevlisi David Nikoladze’nin yönetmenliğini yaptığı, 3. sınıf öğrencileriyle hazırlanan, Mariya Lado’nun “Sıradan Bir Hikâye” adlı oyunuyla 2-8 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 3. Bilkent Tiyatro Günleri’ne katıldı. Ev sahibi Bilkent Üniversitesinin yanı sıra, Kocaeli Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nin katılımıyla gerçekleştirilen festival, oyunların ardından yapılan söyleşi ve tartışmalarla katılımcı ve izleyiciler açısından eğitici bir nitelik de kazandı. Üniversitemizin tahsis ettiği otobüsle Ankara’ya giden ve festival boyunca Bilkent Üniversitesi’nin yurtlarında konaklayan öğrencilerimiz, diğer üniversitelerin Sahne Sanatları Bölümleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olma fırsatını da yakalamış oldular. Oldukça renkli geçen festivalde, Sahne Sanatları Bölümümüzce hazırlanan “Sıradan Bir Hikâye” oyunu büyük beğeni toplarken, öğrencilerimiz de diğer üniversitelerin hazırlamış olduğu oyunları izleyerek değerlendirme fırsatı buldular.