Dramatik Sanatlar Disiplinler Arası Yüksek Lisans Öğrencileri 3. Sosyal Bilimler Kongresi'ne Katıldılar

29.Mayıs.2014

29 Mayıs'ta, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün düzenlediği, İktisat Fakültesinde gerçekleştirilen 3. Sosyal Bilimler Kongresi'ne, Fakültemiz Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Sanatlar Yüksek Lisans öğrencileri, Öğretim Görevlisi Ebru Aklar ve Sevgi Karaca katıldı. Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof.Dr. Sema Göktaş'ın başkanlığını yaptığı oturumda, Ebru Aklar, “Modern Sanatların Kostüm Tasarımına Etkileri ve Postmodern Kostüm Tasarımı” başlıklı çalışmasında, postmodern kostüm tasarımlarının çağdaş sanat akımlarıyla etkileşiminden dünya ve ülkemiz tiyatrosundan örneklerle söz ederken, Sevgi Karaca, “Çocuk Tiyatrosunda Toplumsal Cinsiyet” başlıklı çalışmasında toplumsal cinsiyet kodlarının oluşturulması ve pekiştirilmesine aile, çevre ve medya etkisinin yanı sıra çocuk tiyatrosunun katkısını, örneklerin ışığında değerlendirdi.