Güzel Sanatlar Fakültesi ile Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Arasındaki İşbirliği Devam Ediyor

3.Nisan.2014

Fakültemiz ile Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı arasında iki yıldır imzalanan işbirliği protokolü, Mart ayı itibariyle yinilendi. İmzalanan protokole göre Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda Nisan ayından başlamak üzere sanatsal çalışmalar yapmaları ve etkinlikler gerçekleştirmeleri, gerçekleştirilen çalışma ve etkinlikler yoluyla da güzel sanatlar bilincini ve sevgisini kitlelere yaymaları amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda "AFRİKA ORMANI" duvar resmi (25 m. x 3 m.) uygulaması, Nisan - Mayıs 2014 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğretim görevlisi M. Murat ALPAY,Öğr. Gör. Atilla ERGÜDER ve Grafik Bölümü öğrencileri Ali Emre KİRİŞ, Arife ŞENKAL, Elif GÖKCAN, İbrahim ÖZSAKALLI, Mehmet EL, Merve DABAĞOĞLU, Medine YILDIRIM, Merve ÇOKÇALIŞ, Itır BAŞAR, Gülseren ÖZDEMİR, Necip GÜVENİŞ, Taha YILMAZ, Neslihan ÖZKAR, Nagihan ÖZKAR, Şeyda BAYRAK'ın gerçekleştireceği projeyle yerinde uygulanacak. Projenin amacı Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Bahçesi'nin boş duvarlarının görsel açıdan zenginleştirilmesi, bahçenin Afrika bölgesi kısmındaki "Afrika Ormanı" adı altında Afrika'nın balta girmemiş ormanlarının gizemliliği ve ürkütücülüğünün sempatik bir üslupla yansıtılması.