Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Gölcük Vizyon 2023 Projesi Kariyer Günleri Kapsamında Fakültelerini Tanıttılar

30.Mart.2014

Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi tarafından yürütülen Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında "Gölcükte Öğrenci Olmak" konsepti çerçevesinde 25-26 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetlerde, Fakültemiz öğretim elemanları Güzel Sanatlar Fakültesini tanıtan sunumlar yaptılar. Gölcük ilçesinde eğitim gören 12. sınıf öğrencilerine yönelik tanıtımların ilk gününde, AKV Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine hitaben yapılan sunumlarda, Fakülte Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer, Fakülte tarihçesinden bahsettikten sonra 2014-2015 eğitim öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı ve Fakültenin dokuz bölümünden biri olan Temel Eğitim Bölümü hakkında bilgiler verdi. Fakülte eğitim sistemi ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü hakkında konuşan Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. A. Sultan Karaoğlu'nun ardından, Fotoğraf Bölümü öğretim görevlisi Şeniz Kabadayı, Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Ertuğrul Tuna, Heykel Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Hünkar Yılmaz, Grafik Bölümü öğretim görevlisi Tahir Erdal ve Seramik Bölümü öğretim görevlisi Şafak Ağdacı da bölümleri ile ilgili bilgiler içeren tanıtımlar yaptılar. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in de katıldığı ve kısa bir konuşma yaptığı Gölcük Kazıklı Kervansaray'daki etkinlikte, öğrencilere de söz verilerek üniversite sınavı ile ilgili görüşleri ve önerileri konusunda fikirleri alındı. Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Göktaş da tanıtım günleri kapsamında hem AKV Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine hem de Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi öğrencilerine Bölümü hakkında bilgiler verdi. Kariyer Günleri'nin ikinci etabında Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Fakülte Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer'in Fakülte Tarihçesi, Özel Yetenek Sınavı, Fakülte Eğitim Sistemi, Fotoğraf, Temel Eğitim ve Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümleri hakkında bilgi vermesinin ardından Seramik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Safiye Başar, Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Ertuğrul Tuna, Müzik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Bağcı ve Grafik Bölümü öğretim görevlisi Tahir Erdal, bölümlerini tanıtıcı etraflı bilgiler verdiler.