Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer 250. Yılında II. Uluslararası Tarihi ve Kültürel Yönleriyle Türk - Alman İlişkileri Sempozyumuna Katıldı

5.Aralık.2013

Temel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer, 14-17 Kasım 2013 tarihleri arasında Julius Maximilians Universitat ile Uşak Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "250. Yılında II. Uluslararası Tarihi ve Kültürel Yönleriyle Türk - Alman İlişkileri Sempozyumu"na katıldı. Würzburg'da gerçekleştirilen sempozyumda "Alman Sanatçıların Türk Plastik Sanatlarının Gelenekselden Moderne Evrilmesi Sürecindeki Katkıları" başlıklı bir bildiri sunan Bayer, bildirisinde Cumhuriyet dönemi ressamlarının Almanya'da devam ettiği Hans Hofmann ile 1937'de Akademi reformuyla Türkiye'ye davet edilen ve Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Şubesi başkanlığına getirilen Rudolf Belling'in Türk Plastik Sanatlarının modernleşmesindeki katkıları üzerine yorumlar yaptı.