Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Safiye Başar III.Uluslararası Hacettepe Üniversitesi GSF Macsabal Odun Pişirimi Sempozyumu'na Katıldı

26.Kasım.2013

Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Safiye Başar 28 EYLÜL – 06 EKİM 2013 tarihleri arasında III. ULUSLARARASI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MACSABAL ODUN PİŞİRİMİ SEMPOZYUMU’ na katıldı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından , 2011 yılında Güney Koreli ünlü Seramik Sanatçısı Kim Yong Moon’un öncülüğünde başlatılan ve her yıl gelenekselleşerek Kore, Çin ve Türkiye’de Hacettepe Üniversitenin yeni öğretim yılının açılışına paralel düzenlenen Macsabal Odun Pişirimi Sempozyumu’nun bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi??Sempozyuma Türkiye’den 10 ve yurtdışından 10 olmak üzere, toplam 20 seramik sanatçısı katıldı.??Ülkemiz sanat ve eğitimine hizmetleri geçen önemli isimlerin Onur Konuğu oldukları etkinliğin, bu yılki onur konuğu seramik, cam, sanat tarihi ve mimarlık konularında duayen olan Sayın Prof. Dr. Ömür Bakırer’ dir.? Sempozyum etkinliğine paralel olarak gerçekleştirilen ‘Koleksiyon Sergisi’ne de katılan Safiye Başar, ülkemizde Üniversite sanat müzesi ve koleksiyonu oluşturma yolunda oldukça önemli adımlar atan Hacettepe Üniversitesini desteklemek için ‘Çeyiz’ adlı bir yapıtını Müze Koleksiyonuna bağışladı.