Yrd. Doç. Dr. Canan Bayer 'III. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum Sempozyumu'na Katıldı

20.Kasım.2013

Temel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer, 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından organize edilen "III. Uluslararası Her Yönüyle Bodrum Sempozyumu"na katıldı. Sempozyumda "Yurt Gezileri (1938-1943) Kapsamında Ressam Selim Turan ve Muğla Yöresi Resimleri" başlıklı bir bildiri sunan Bayer, bildirisinde Cumhuriyet dönemi sanat politikası ile Yurt Gezileri arasındaki bağlantı hakkında ve çok partili döneme geçişle birlikte sanat-devlet desteği arasındaki ilişkide söz konusu olan değişimler üzerine değerlendirmeler yaptıktan sonra Selim Turan'ın Muğla yöresi deneyimlerinden bahsettiği anılarından alıntılar yaparak Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de gerçekleştirdiği yapıtlar üzerinden okumalar yaptı.