20. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı

20.Haziran.2013

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi'nin düzenlediği "20. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu" 18.06.2013 tarihinde Değirmendere Çınarlık Meydanı'nda gerçekleştirilen basın toplantısı ile başladı. Basın toplantısında, sempozyumun önemine değinen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Demirci, "Bu sempozyum, üniversite-yerel yönetim işbirliği alanında önemli bir yere sahiptir" dedi. Gölcük Belediyesi Kaymakamı Adem Yazıcı ise, "Sempozyum, sadece kentimizin değil ülkemizin de önde gelen kültürel faaliyetleri arasında yer almaktadır" açıklamasında bulundu. Sempozyumun uzun yıllardan beri devam ediyor olmasının ülkemiz için bir ilk olduğunu belirten Gölcük Belediyesi Başkanı Mehmet Ellibeş de, "Gölcük kentini, sanat kentine çevirerek, sanatın her dalında var olmak istiyoruz" dedi. Sanatçıların tek tek tanıtıldığı basın toplantısında Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Reşat Başar, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk ve Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevzat Atalay da birer konuşma yaptı. Ülkemizden 3, Şili, Bulgaristan ve İtalya'dan birer sanatçı olmak üzere toplam 6 sanatçının katıldığı sempozyum 18 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.