Resim Bölümü Öğrencimiz Nazlı Ün Resim Sergisi: "İçlerinden Biri"

26.Mayıs.2013

Resim Bölümü 4. sınıf öğrencimiz Nazlı Ün'ün bitirme projesi kapsamında gerçekleştireceği "İçlerinden Biri" kişisel sergisi, 26 Mayıs 2013 tarihinde izleyenlerle buluşacak. Kadıköy Müze Art Gallery'de saat 17.00'de açılış kokteyli yapılacak sergi 4 Haziran 2013 tarihine kadar gezilebilecek. Öğrencimiz, sergide yer alan çalışmalarının çıkış noktasını şu sözleriyle aktarıyor: Maddi olan bir varlığın zihinlerde yeniden can bulması ve orada yaşaması fikri beni her zaman etkilemiştir. Tıpkı bir zamanlar şair olan Marcel Broodhaers’in şiir kitaplarını alçılayıp bir kaide üzerine sabitleyerek onlara birer sanat eseri değerini kazandırması ve aynı zamanda da izleyicilerin zihinlerinde kalıcı hale getirmesi gibi eserlerimin anlatısı da zihinlerde tek bir formu oluşturacaktır yani; “beni”. Yaşadıklarımız bazen içinden çıkılamaz durumlara ve bir yerlerde sıkışmışlık hissi veren ruh haline girmemize neden olsa da hayallerimizi gerçekleştirebilmek için aldığımız her yeni form bizleri asıl kişiliğimize daha da yaklaştırmaktadır. Bu düşünce ile kavramsal olarak ele aldığım tuvallerimin her birinin üzerinde bulunan yansımalarım kendi iç dünyam ve bu iç dünyamda ki sıkışmış düşüncelerimin dışarıya çıkma çabası içerisindeyken almış olduğu şekiller halidir. Kendi içime sığamayışımdan dolayıdır ki beyazın siyaha olan zıtlığı gibi her bir form da kendi sınırı olan tuvalden dışarı çıkma çabası içerisindedir.