Heykel Bölümü Öğrencimiz Onur Candan Kişisel Heykel Sergisi: "Milim Milim"

11.Mayıs.2013

Fakültemiz Heykel Bölümü 4. sınıf öğrencimiz Onur Candan'ın bitirme projesi kapsamında gerçekleştirdiği heykellerden oluşan "Milim Milim" kişisel heykel sergisi, 11 Mayıs 2013 tarihinde Kadıköy Müze Art Gallery'de açıldı. Kalabalık bir izleyici grubunun katılımıyla açılışı yapılan sergi, 18 Mayıs 2013 tarihine kadar açık kalacak. Onur Candan, sergide yer alan çalışmalarının çıkış noktasını şu sözlerle özetliyor: "Hayatımızda şekillenen her şeyi sağlam bir temele dayandırmamızdaki asıl neden, o ana kadar edindiğimiz bilgi ve becerilerin birbirlerine paralel olarak gelişmesi ve yeni eklemeler ile daha dayanıklı hale gelmesiyle ilgilidir. Bilinçli olarak attığımız her adım sonucunda elde ettiğimiz yapılanmalar, kişisel olarak kendimizi çevremize tanıtmamıza yardımcı olmakta ve aynı zamanda bizim kişiliğimizi de ifade etmektedir. Bu farkındalık ile tasarladığım ve konstrüktivist düşünceyle ürettiğim heykellerimin özünde her parça özenle düşünülüp tasarlanmış ve milim milim incelenerek birbirlerine eklenmiştir. Heykellerimde kullandığım metal çubuklar ve miller aslında kendi yaşamımda bu ana kadar yaşadığım olayların birbirleri üzerine eklenmeleridir yani her tasarım bir etkilenme ve yaşanmışlık sonucunda ortaya çıkmıştır. Yeni yaşam düzeninin oluşturulmasında kullanılan, yapısal olarak katı ve sağlam olduğu bilinen metal çubuklar aslında yaşadığım deneyimler ve metal miller ise bu deneyimler karşısında esnek bir görüş sahibi olduğumu göstermemde kullandığım araçlardır."