Resim Bölümü Öğrencimiz Hilal Semiha Kılıç Kişisel Resim Sergisi "Lal"

13.Mayıs.2013

Resim Bölümü 4. sınıf öğrencimiz Hilal Semiha Kılıç'ın bitirme projesi kapsamında gerçekleşecek "Lal" sergisi, İzmit Gar Sanat Galerisi'nde 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 19.00'da izlyenlerle buluşacak. 19 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edicek sergide yer alan çalışmalarıyla ilgili çıkış noktası olarak öğrencimiz şunları söylüyor: "Uzun süre kendi dünyam ve doğanın kurgusuyla oynadım, tesadüflerin sadece bir işaret olduğunu ve arkasından da her işaretin güzel bir anlam geldiğini ya da gelmediğini anladım. İşaretler yarattıklarıma yani resimlerime göre şekilleniyordu..Esaretle özgürlüğün arasına sıkışmış hayatlar, var olanla yok olan arası yaşanmışlıklar, gitmekle kalmanın zıtlığında hep bir ikilem..Yalnız olmak mı yoksa yalnızlığa terk edilmek mi??Karanlık kuyulardan, lal olmuş dillerden suskun çığlıkların yükselişi, müziğin donuklaşması, susturulması..Akıp giden ömürler geride kalan sadece yıkılmışlıklar.,karanlıkları yırtan beyaz çığlıklar..Üşüyen mum alevi gibi titrek ve kahrolası bir yalnızlık. Toplumsal anlamda bakıldığında içten içe yıkılan, birbirine kırdırılan halklar barıştan uzak. Birbirlerine ve kendilerine yabancılaşan duvarlar ören, örülen duygular., hep seninle ben olan ancak hiçbir zaman biz denilemeyen yok oluşun içindeki savruluştan öte gidemeyen yıkımlar. Hapsolunmuşluk çektikçe içine, direnen ama bile bile teslimiyeti kabullenen yine biz oluyoruz. Zor olan ne varsa merak uyandırır. Her zaman görünenin ardını resmetmekti, içyüzünü göstermekti amacım. Duvarlar ördüm beyaz ama bir o kadar da sert, bölünmüş, alışılmış, renkli çaresizliklerle. Ne kadar süre burada olacağım ve kaç tual renklendireceğim hesabını yapmadım. Şüphesiz her şey o kadar tanıdık geliyor ki önümdeki biçim ve suretleri ezberlemiş hissediyorum yolun enbaşında olsam bile..