Kwansei Gakuin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ziyareti

11.Şubat.2013

Türk-Japon dostluğunu pekiştirmek ve iki kültürü birbirine tanıtmak amacıyla "Ortak Kültürel Seminer Projesi" kapsamında Üniversitemizde bulunan Kwansei Gakuin Üniversitesi mensupları, 5 Şubat 2013 tarihinde Fakültemize de bir ziyaret gerçekleştirdiler. Fakültemiz dekanı Prof. Reşat Başar'ın eşliğinde Fakülte bölümlerini gezen, öğrenci profili ve eğitim-öğretim sistemi ile ilgili bilgiler alan ekip, sonrasında Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi'ni gezdiler. Müze Müdürü Yrd. Doç. Sultan Karaoğlu tarafından Müze hakkında bilgilendirilen Kwansei Gakuin Üniversitesi temsilcileri, müze koleksiyonunda yer alan ve "Ruhun Gıdası Projesi" kapsamında 2008 yılında Güzel Sanatlar Fakültesinin girişimleriyle Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi Koleksiyonuna kazandırılan eserlere büyük ilgi gösterdiler.