Fotoğraf Bölümü Öğrencilerimiz “Lekephotos” Ajansı Kurdular

5.Ocak.2013

Lekephotos, fotoröportaj ve geleneksel belgesel fotoğraf anlayışını sürdüren Fakültemiz Fotoğraf Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından kuruldu. Genç nesil fotoğrafçılar olarak Türkiye’de fotoğraf sanatının yaygınlık kazanması ve etkinleşmesi noktasından hareketle adı anılmaya değer fotoğrafçılar olmayı hedefleyen ve toplumsal belgeci fotoğraf anlayışının ülkemizdeki kilometre taşlarından biri olmayı misyon edinen öğrencilerimiz üç senedir birlikte çalışmalar üretiyor. Çalışmalarını ortak olarak yayınlayabilecekleri bir platform arayışından yola çıkarak oluşturdukları “Lekephotos” ekibini bir araya getiren, fotoğrafın belgesel gücü. Çıkış noktası olarak referans aldıkları fotoğrafçılar ve fotoğraf manifestoları, her zaman fotoğrafların birer belge niteliği olduğunu savunuyor;bu nedenle hedefleri kayda değer fotoğraflar çekip, fotoröportajlar üreterek Türkiye’de belgesel fotoğrafın gelişim ve ilerlemesine katkı sağlayabilmek.

1. http://lekephotos.com/