Güzel Sanatlar Fakültesi, Kennesaw State Üniversitesi’nde Sergi, Atölye ve Konferans Etkinlikleri Gerçekleştirdi

17.Aralık.2012

Yaklaşık üç yıldır, 2009 yılından bu yana Güzel Sanatlar Fakültesi üzerinden işbirliği yürütülen Amerika Birleşik Devletleri, Georgia eyaleti, Atlanta şehrindeki Kennesaw State Üniversitesi'ne bu kez Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Reşat Başar ile birlikte Seramik Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Safiye Başar ve Heykel Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Yarkın Biçer’den oluşan bir ekip, çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 26 Kasım 2012 tarihinde Kennesaw State Üniversitesi’nin birimlerini ziyaretle başlayan program kapsamında, önceden belirlenen ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Prof. Reşat Başar atölyesi öğrencilerinin "Figure Without Figure (Figürsüz Figür)" başlıklı atölye çalışmasında üretilen yirmi beş çalışma, Kennesaw State Üniversitesi Görsel Sanatlar Okulu’nda sergilendi. Çalışma ziyareti, 27 Kasım günü, Prof. Reşat Başar’ın Prof. Don Robson’ın öğrencileriyle gerçekleştirdiği “Figürsüz Figür” konulu atölye çalışmasıyla devam etti. Aynı gün, Prof. Reşat Başar, “Türk Resminde Figür Sorunu” başlıklı bir konferans verdi ve Heykel Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Yarkın Biçer de “Orientalism-Occidentalism” konulu bir atölye çalışması yaptı. Seramik Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Safiye Başar ise “Perfect-Imperfect” kavramları üzerinden hareketle öğrencilerin işlevsel seramik ürünler tasarladıkları bir atölye çalışması ile faaliyetlere katkıda bulundu. “Figürsüz Figür” konulu atölye çalışması çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar, iki üniversite arasındaki işbirliğinin bir göstergesi olarak Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergilenmek üzere üniversitemize getirildi. Kennesaw State Üniversitesi'nden öğretim üyelerinin, derslerini Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerine devrettiği atölye çalışmalarına, öğrenci ilgisi ve katılımı da yüksek oldu. Bir devlet üniversitesi olan ve 35.000 öğrencisi bulunan Kennesaw State Üniversitesi bünyesindeki Sanat Koleji’nin Görsel Sanatlar, Müzik, Tiyatro ve Dans olmak üzere dört ayrı okulu bulunuyor. Bu dört ayrı okulda incelemeler yapan, öğrenci ve öğretim elemanlarıyla bir araya gelen Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heyeti, işbirliğinin gelecekte sürdürülmesi konusunda önemli görüşmeler de yaptı. Öğretim elemanı değişiminin öncelikli olarak tartışıldığı bu toplantılarda, yılda iki kez kısa süreli, bir kez de yarı yıllık değişimi öngören kararlar alındı.