Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri ile Öğretim Elemanları Documenta 13'e Katıldılar

22.Ekim.2012

Fakültemiz ve Kalibre Boru A.Ş. işbirliği kapsamında Resim Bölümü öğrencileri arasında gerçekleştirilen ve 4 Haziran 2012 tarihinde sonuçlanan resim yarışmasında, 2.,3. ve 4. sınıf öğrencilerimizden Tuğçe Sarıdede, Bige Gürses, Emirhan Eren, Gizem Uzkur ve Melike Güler ödül almaya hak kazandılar. Ödül olarak Almanya’nın Kassel şehrine, Documenta 13 sergisini ziyaret etmeye gönderilen öğrencilerimize Heykel Bölümü öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Yarkın Biçer ile Resim Bölümü Arş. Gör. Serpil Şahin eşlik etti. Çağdaş sanat ürünlerinin geniş bir alanda sanat severlerle buluştuğu Documenta 13, Avrupa'da gerçekleştirilen sanatsal etkinlikler kapsamında ön sıralarda yer alan populer bir etkinlik olarak öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlenirken, çağdaş sanatın parametrelerini yansıtan bir ayna işlevi görmesi dolayısıyla da öğrencilerimizin sanat eğitimine büyük ölçüde katkı sağladı.