“Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye’de Üniversite Müzeleri" Projesi Kapsamında Strasbourg Üniversitesi "Jardin des Sciences" Ekibi Ziyareti

28.Eylül.2012

Koordinatörlüğünü Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi Müdürü Yrd. Doç. A. Sultan Karaoğlu ile Üniversitemiz Proje Birimi'nden Doç. Dr. Özcan Gündoğdu'nun yürüttüğü "Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye’de Üniversite Müzeleri" (Museuni) projesi kapsamında Haziran ayında Strasbourg Üniversitesi'ne yapılan çalışma ziyaretinin ardından, Strasbourg Üniversitesi "Jardin des Sciences" birimi ekibi de Fakültemizi ziyaret ettiler. "Jardin des Sciences" ekibi, 24-28 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinin ilk gününde, önce Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Birimini ziyaret etti. Üniversitemizin tanıtım filmini izleyen ve ardından da kampusü gezen ekip, sonrasında Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Mineroloji koleksiyonunu ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ziyaret etti. Fakültemiz dekanı Prof. Reşat Başar’ın Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşu ve günümüze kadar gelen süreçte geçirdiği aşamaları hakkında bilgi vermesi ve Fakülte bölümlerini tanıtmasından sonra Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi’ni gezen "Jardin des Sciences" ekibi, burada Fakültemiz dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer’in Türkiye’de müzecilik tarihi ve Grafik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Safiye Başar’ın sanat sempozyumları üzerinden yerel yönetimler ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği konulu sunumlarını izlediler. Çalışma ziyaretlerinin ikinci gününde önce Kocaeli Arkeoloji Müzesi, sonrasında ise Seka Park’ı ziyaret eden ekip, Seka alanındaki Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi şantiyesinde Yavuz Ulugün’ün İzmit ve çevresinin tarihsel süreçte geçirdiği aşamaları aktardığı, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden Aziz Ünal’ın da Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi projesi konusunda detaylı bilgi verdiği toplantıya Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimi ve Museuni Proje Ekibi ile birlikte katıldı. "Jardin des Sciences" ekibi çalışma ziyareti kapsamında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Müzesi, MTA Doğal Tarih Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Üniversitesi İslam Bilim ve Tarih Müzesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilim Merkezi, Sabancı Üniversitesi Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi ile Bilgi Üniversitesi’ne bağlı Santral İstanbul’u da ziyaret etti. Güzel Sanatlar Fakültesi, Museuni Proje ekibi ve "Jardin des Sciences", 7-9 Kasım 2012 tarihleri arasında Anıtpark Yerleşkesinde “Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye’de Üniversite Müzeleri" kapsamında bir Uluslararası Konferansın organizasyonunu da yürütüyor.