Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. M. Reşat Başar ve Resim Bölüm Başkanı Doç. İsmet Çavuşoğlu 20. Uluslararası Akvarel “Nikola Marinov” Tirgovişte 2012 Sempozyumuna Katıldılar

17.Eylül.2012

Fakültemiz Dekanı Prof. M. Reşat Başar, Resim Bölüm Başkanı Doç. İsmet Çavuşoğlu ve Resim Bölümü dördüncü sınıf öğrencilerinden Dilara Özgül, 2 – 9 Eylül 2012 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Tırgovişte şehrinde düzenlenen 20. Uluslararası Akvarel “Nikola Marinov” Tirgovişte 2012 Sempozyumu’na katıldılar. Sempozyumda Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Sırbistan ve Hırvatistan’dan toplam dokuz sanatçı yer aldı. Ana teması “Balkanlarda Gelenekler, Gerçekler ve Yönelmeler” olarak belirlenen sempozyumda sanatçı grubu, basın yayın temsilcileri ile birlikte Tıgovişte Belediye Başkanı tarafından kabul edilerek şehrin tarihi, coğrafyası, müzeleri, günümüzdeki durumu ve geleceğe yönelik planları hakkında bilgilendirildiler. Sempozyum süresi boyunca gerçekleştirilen eserler, sempozyum kapanış gününde “Nikola Marinov” Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Toplam 45 eserin yer aldığı sergide, galeri her sanatçıdan birer eser satın aldı ve her katılımcı da birer eserini galeri koleksiyonuna bağışladı. Büyük ilgi gören, izleyiciler arasında şehrin sanatseverleri, sanatçılarının yanı sıra Şumen ve Varna gibi yakın şehirlerden gelen sanatçıların ve basın yayın temsilcilerinin de bulunduğu sergi, bir ay süresince izlenebilecek.