Güzel Sanatlar Fakültesi ile Strasbourg Üniversitesi "Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye’de Üniversite Müzeleri" Projesi Kapsamında Bir Araya Geldi

24.Haziran.2012

Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi Müdürü Yrd. Doç. A. Sultan Karaoğlu ile Üniversitemiz Proje Birimi'nden Doç. Dr. Özcan Gündoğdu'nun yürüttüğü "Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye’de Üniversite Müzeleri" projesi kapsamında 17-23 Haziran 2012 tarihleri arasında, Strasbourg Üniversitesi'ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Strasbourg Üniversitesi "Jardin des Sciences" birimi tarafından organize edilen program çerçevesinde, proje koordinatörleri ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Reşat Başar, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer, Grafik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Safiye Başar ve öğretim görevlilerinden Burak Boyraz bir dizi workshop etkinliğine katıldılar. Dr. Sebastian Soubiran, Dr. Anne-Catherine Hauglustaine-Robert, Delphine Issenmann, Christelle Spettel ve Kevin Janneau'nun yer aldığı "Jardin des Sciences" ekibi tarafından yürütülen workshoplarda, Strasbourg Üniversitesi hakkında bilgi aktarımında bulunulurken, üniversite bünyesinde yer alan müzeler, "Jardin des Sciences" tarafından düzenlenen etkinlikler hakkında da kapsamlı bilgiler verildi. "Akademik Miras" kavramının önemi üzerine vurgu yapılan workshoplarda, UMAC (Üniversite Müzeleri ve Koleksiyonları), ICOM (Uluslararası Müzeler Konseyi) ve UNIVERSEUM gibi kuruluşlarla ilgili de detaylı bilgiler verildi. Strasbourg Üniversitesi'ne ait müzelerin yerinde incelendiği çalışma ziyareti çerçevesinde, Üniversite Kütüphanesi müdürü Claude Lorentz tarafından veri tabanının oluşumu ile ilgili bir workshop da gerçekleştirildi."Jardin des Sciences" birimi tarafından organize edilen program kapsamında "Planetarium" da tanıtıldı. Proje'nin ikinci etabı,"Jardin des Sciences" ekibinden temsilcilerin Ağustos ayında Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi'ne gerçekleştireceği çalışma ziyareti ile devam edecek. Anıtpark Kampüsü'nde, proje kapsamında yıl sonuna doğru Uluslararası bir konferans da gerçekleştirilecek.