Güzel Sanatlar Fakültesi ve Kalibre Boru A.Ş. İşbirliği Kapsamında Gerçekleştirilen Resim Yarışması Sonuçlandı

15.Haziran.2012

Fakültemiz ve Kalibre Boru A.Ş. işbirliği kapsamında Resim Bölümü 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilen resim yarışması sonuçlandı. 4 Haziran 2012 tarihinde sonuçlanan yarışmada Tuğçe Sarıdede, Bige Gürses, Ali Feyyaz Fergökçe, Emirhan Eran, Gizem Uzkur ve Melike Güler olmak üzere altı öğrencinin eserleri ödül almaya hak kazandı. Ödül almaya hak kazanan öğrenciler, Almanya’nın Kassel şehrinde bu yıl düzenlenecek olan Documenta 13 sergisini görmeye gidecekler. Bununla birlikte yarışmaya katılan öğrencilerimizden Özge Sarı, Gizem Kalayoğlu, Büşra Çakır, Aysun Koca, Buket Oyrak, Nazlı Ün, Rabia Dilaveroğlu, Enes Şakar, Selin Özmen, Dilara Özgül, Tanju Büyükkaya, Hilal Semiha Kılıç, Birsel Göl, Umut Çankay, Kübra Aydoğan, Sevgi Demirörs, Begüm Antalya'nın eserleri de sergilenmeye layık görüldü. Ödül alan ve sergilenmeye layık görülen eserler, 9 Haziran 2012 Cumartesi günü Kalibre Boru A.Ş.'nin yeni fabrikasının açılış töreninde izleyenlerle buluştu. Fabrika ve sergi açılışına Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ile Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Kalibre Boru A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Ünan, il protokolü ve çalışanlar katıldılar. Açılışta, Fotoğraf Bölümü öğrencilerimizden Emre Bozayı, İbrahim Ahmet Derindere ve Orçun Turhan'ın Fotoğraf Atölyesi çalışmasında gerçekleştirdiği fotoğraflardan oluşan sergi de Kalibre boru tesisleri üretim sürecinden görüntüleri yansıtan bir diğer etkinlik olarak yer aldı. Bununla birlikte, geçtiğimiz yıl Kalibre Boru A.Ş. ve Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştiren Kalibre Boru Anıt yarışmasında birinci olan Heykel Bölümü 2009 mezunu Caner Şengünalp’in heykeli de açılışı yapılarak Kalibre Boru yeni tesislerinin önündeki yerini aldı.