"Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye’de Üniversite Müzeleri” Projesi Basın Toplantısı Yapıldı

15.Haziran.2012

"Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye’de Üniversite Müzeleri” başlıklı projenin basın toplantısı, 14 Haziran 2012 tarihinde Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi Senato Salonu'nda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp ile Prof. Dr. Hasret Çomak, Fakültemiz Dekanı Prof. Reşat Başar, Proje koordinatörleri Müze Müdürü Yrd. Doç. A. Sultan Karaoğlu ile Doç. Dr. Özcan Gündoğdu, müzecilik uzmanı Öğr. Gör. Burak Boyraz, proje ekibinden Yrd. Doç. Safiye Başar ile Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer, öğretim üyeleri ve basının katılımıyla gerçekleştirildi. Müze müdürü Yrd. Doç. A. Sultan Karaoğlu'nun, projenin gerçekleştirilmesinde katkıda bulunanlara yaptığı teşekkür konuşması ve proje ile ilgili genel bilgilendirmesinin ardından proje koordinatörlerinden Doç. Dr. Özcan Gündoğdu, proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Fakültemiz dekanı Prof. Reşat Başar da müzenin kuruluş aşamasından bugüne değin gelinen süreçle ve müze koleksiyonunun oluşumuyla ilgili bilgi aktarımında bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu ise Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'nun özverili çabalarıyla kurulan müzenin, Üniversite Kuruluş müzeleri arasında sayılı bir yeri olduğunu ifade ederek söz konusu projenin müzenin gelişmesinde önemli katkılar sağlayacağını belirtti. "Avrupa Birliği Ülkelerinde ve Türkiye’de Üniversite Müzeleri” projesi, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) “Sivil Toplum Hizmeti: AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog: Müzeler Hibe Programı” kapsamında hibe almaya hak kazanan yirmi bir (21) projeden biri. Toplam 118.403,30 Euro (274.695.65 TL) olan proje bütçesinin %80’i Avrupa Birliği (AB) tarafından %20’si Kocaeli Üniversitesi tarafından karşılanıyor. Projenin Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB), Program Otoritesi (PO) ise Kültür ve Turizm Bakanlığı. Kocaeli Üniversitesi bünyesinde bulunan Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi ise on iki aylık bu projenin Hibe Faydalanıcısı (HF). Bununla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı; Program Otoritesi olarak, Sivil Toplum Diyaloğu-Avrupa Birliği Kültürlerarası Diyalog kapsamındaki Müzeler ve Kültür & Sanat Hibe Programları’nın teknik uygulamasından (yönetilmesi, uygulanması, izlenmesi, denetlenmesi ve değerlendirilmesi) sorumlu. Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Müzesi projeyi, resmi proje ortağı Strasbourg Üniversitesi (Fransa) ile işbirliği içinde yürütecek.