Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer Atiner 2012'ye Katıldı

9.Haziran.2012

Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Temel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Z. Canan Bayer, Athens Institute for Education and Research (Atina Eğitim ve Araştırma Enstitüsü)'nün Atina'da düzenlediği üçüncü Uluslararası Görsel Sanatlar ve Performans Sanatları Konferansına katıldı. 4-7 Haziran 2012 tarihleri arasında Atiner 2012 başlığı altında gerçekleşen konferansta Bayer, "From the Beginning until Abstraction:Modern Tendencies in Turkish Painting (Başlangıcından Soyuta: Türk Resminde Modern Eğilimler) başlıklı bir bildiri sunarak Türk minyatür sanatından, duvar resmine, yağlıboyanın başlanagıcından 1914 kuşağına, Cumhuriyet'in ilk ressamları Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği üyelerinden D grubu ve Yeniler Grubu üyelerine ve Türk resminin modern bir kimlik kazanmasında etkili olan yurt dışındaki sanatçı atölyelerine kadar birçok konuya değindi. Türk resminde geleneksel olandan, modern olana doğru gerçekleşen dönüşümle ilgili bir sunum yapan Bayer'in dışında konferansta, Avusturya, Amerika, İngiltere, Avusturya, Almanya, Kuzey Afrika, Hırvatistan, Avustralya, Kore, Portekiz, Romanya, İsviçre, Tayvan, Yeni Zelanda, Kanada, Brezilya, Finlandiya ve Fransa'dan pek çok akademisyen Sanat Tarihi, Resim, Tiyatro, Müzik, Tasarım, Sanat Eğitimi, Mimarlık, Edebiyat, İkonografi, Seramik, Fotoğraf, Sinema-Televizyon ile sanatın kapsamına giren diğer alanlarda bildiriler sundular.