II. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu Sona Erdi

2.Haziran.2012

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen II. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu’nun açılış töreni, 23 Mayıs 2012 tarihinde Gölcük Kazıklı Kervansaray’da yapıldı. Sempozyum, Vizyon 2023 kapsamında, Gölcük-Değirmendere sınırları içerisinde kurulması planlanan “Çağdaş Seramik Müzesi”nin koleksiyonunu oluşturmak, sanatçı ve izleyici arasındaki diyaloğu arttırmak ve sanat öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi. Sanatçı sunumları ve atölye çalışmalarını içeren etkinliğin ilk sunumunu açılış günü Prof. Güngör Güner yaptı. ‘’Çömlekçi Tornasından CNC’ye‘’ başlığını taşıyan sunumunda Güner, bilim, sanat ve tasarım üçgeninde gelişen işbirliğini seramik disiplini üzerinden değerlendirdi. Prof. Güngör Güner, Prof. Sevim Çizer, Mustafa Tunçalp ve Prof. Zehra Çobanlı’nın ‘‘Onur Sanatçısı’’ olarak katıldığı sempozyumda Amerika Birleşik Devletleri’nden Lin Hightower ile Keith Smith, İspanya‘dan Rafa Perez, Sırbistan‘dan Velimir Vukicevic, Kore’den Kim Yong Moon, Türkiye’den Atilla Cengiz Kılıç, Burcu Karabey Öztürk, Candan Dizdar Terwiel, Kemal Tizgöl, Özge Altay, Safiye Başar, Yasemin Yarol ve Yeşim Zümrüt de katılımcı sanatçılar arasında yer adılar. Üç faklı mekanda sanatçı, izleyici ve öğrencileri buluşturan sempozyum kapsamında, katılımcıların gerçekleştirdiği sunumların yanı sıra Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu içinde atölye çalışmaları da yürütüldü. Sempozyum süresince üretilen eserler, 1 Haziran 2012'de Gölcük Kazıklı Kervansaray'da düzenlenen bir sergi ile izleyenlerle paylaşıldı.

1. http://golcukseramiksempozyumu.wordpress.com/