Resim Bölümü Öğrencimiz Rabia Dilaveroğlu Sergisi

19.Mayıs.2012

Resim Bölümü dördüncü sınıf öğrencimiz Rabia Dilaveroğlu, 19- 31 Mayıs 2012 tarihleri arasında İstanbul Bahariye Sanat Galerisi’nde kişisel sergisini açıyor. Sergide portre türündeki çalışmalarına yer verecek olan Dilaveroğlu'nun eserlerini oluşturmadaki dürtüsü, kişinin iç dünyasını yansıtmak. Resimlerinde soyut imgeler kullanıyor; bu imgeler, resmi daha zengin ve daha anlamlı bir görsel dille kodluyor, düşünsel ve sezgisel bir ifadenin dinamik ve güçlü verileri olarak ortaya koyuyor. Dilaveroğlu, sanat görüşünü şu sözlerle aktarıyor: "Karşımızdakini anlayıp onunla iletişime geçmenin tek yolu yüzümüz olmasa da yüzümüz üzerindeki gözlerimiz bambaşka bir öneme sahiptir. Gözlerimiz dünyayı, renkleri görmemize yaramasının yanında ruhumuza açılan tek kapıdır. Gerçekliği görmemizi sağladığı gibi ruhumuzu ve ruhumuzun derinliklerini görmemizi de sağlamaktadır. Geçmişten günümüze pek çok ressam portre yapmıştır. “Bir portre, hiçbir zaman sadece bir portre değildir; onu aşan bir şeydir. Görsel sanatlar, imgeleştirmeler yoluyla, çağının ruhu, eğilimi ve problemleriyle yoğurulan insanın iç hissedişini, duyumunu, duygu ve düşüncelerini, evren algısını da görsel olarak dile getirir.”Portre bu sayede önemini her zaman hissettirmektedir."