Prof. M. Reşat Başar ELIA Temsilciler Meclisi Toplantısına Katıldı

20.Nisan.2012

Fakültemiz dekanı Prof. Reşat Başar, Brüksel’de gerçekleştirilen ELIA (The European League of Institutes of the Arts) Temsilciler Meclisi toplantısına katıldı. Toplantının ilk gününde meclis üyeleri, bölgelerindeki sanat okullarının durumu ile ilgili raporlarını sundular. Sonrasında, sanat okulları ile ilgili olarak uluslararası gelişmeler, kültürel ve yaratıcı endüstri, iletişim ve promosyon faaliyetleri ile ortaklık stratejileri konularında görüşler tartışıldı. Meclis başkanı Kieran Corcoran’ın 2012’de gerçekleştirilecek aktivitelerden “Leadership Symposium”, “Share”, “Languages through Lenses” “NEU/NOW” ve Porto’daki “Teacher’s Academy 2012” ile 2014 yılı için planlanan “NEU/NOW” ile “Biennial 2014” hakkında güncel bilgileri aktarmasının ardından toplantının ilk etabı tamamlandı. İkinci günde ise ELIA’nın Viyana’da organize ettiği Biennial konferansı ile ilgili güncellemeler yapıldı.