Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanları Kennesaw State Üniversitesine Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi

20.Mart.2012

Fakültemiz Müzik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Safa Yeprem, Arş. Gör. Özgür Ulusoy ve Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Mehmet Ali Uzunselvi’nin katılımı ile oluşan Kocaeli Üniversitesi delegasyonu, 9-17 Mart 2012 tarihlerinde Amerika’nın Georgia eyaletindeki Kennesaw State Üniversitesi College of Arts’da düzenledikleri bilimsel ve sanatsal etkinliklerde, öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan yaklaşık 500 kişilik bir topluluk tarafından izlendiler. Etkinlikler süresince Doç. Dr. Safa Yeprem, "Osmanlı Devletinde Müzik", "Gitar" ve "Klasik Gitaristler İçin Modal Analiz" başlıklı konferansların yanı sıra gitar ögrencilerine yönelik masterclass calışmaları da gerçekleştirdi. Arş. Gör. Özgür Ulusoy, "Orta Asya Kültürel Coğrafyasında Türk Müziği", "Türkiye’de Müzik Eğitimi" konulu konferanslarla birlikte kompozisyon bölümü öğrencileri için masterclass çalışmaları da düzenledi. Devlet Konservatuvarı Ögr. Gör. Mehmet Ali Uzunselvi ise "Türk Müziğinde Makam Kavramı" kapsamında verdiği konferansın yanı sıra kompozisyon bölümü öğrencileri ile masterclass calışmalarında da bulundu. Etkinlikler kapsamında, 17 Mart 2012’de Bailey Performance Center’da, Doç. Dr. Safa Yeprem, Arş. Gör. Özgür Ulusoy ve Öğr. Gör. Mehmet Ali Uzunselvi’nin eserlerinin yer aldığı bir konser de gerçekleştirildi. Konserde, geçen sene, 20-26 Mayıs 2011 tarihleri arasında Fakültemizi ziyaret ederek konferans, seminer, masterclass ve bir de konser olmak üzere bilimsel ve sanatsal etkinlikler düzenleyen Kennesaw State Üniversitesi öğretim üyeleri Edward Eanes (Müzikolog-Keman Sanatçısı) ve Mary Akerman’ın yanı sıra (Gitarist) gitar ögrencileri de sahne aldılar. Can Bilir’e ait "Guitar Quartet" ve düzenlemesi Doç. Dr. Safa Yeprem’e ait olan "Nihavend Longa" isimli eserlerin de ilk kez seslendirildiği konser, büyük bir ilgi ve beğeni ile karşılandı.

1. http://www.tv41.com.tr/haberler/2012/03/22/ABD_Kennesaw_State_Universitesi-ne_calisma_ziyareti_7620.htm