Dramatik Yazarlık Bölümü Öğrencimiz Oğuzhan Kaya 23.Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali`nde Deneysel Dalda Ödül Aldı

5.Aralık.2011

Fakültemiz Dramatik Yazarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Oğuzhan Kaya, “Intagral” adlı filmi ile 23.Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali`nde deneysel dalda “En İyi Kısa Film” ödülünü aldı. 30 Kasım 2011 tarihinde,Taksim Fransız Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda kalabalık bir izleyici topluluğu karşısında gerçekleştirilen, Haşmet Topaloğlu’nun ve Ceylan Özçelik’in sunuculuğunu yaptığı kapanış töreninde, ödül sahiplerine plaketleri verildi ve filmlerinden kısa bölümler gösterildi. Bu yıl İstanbul Kısa Film Festivali`ne Türkiye, Belçika, Fransa, İngiltere, Brezilya, Macaristan, Iran, Bulgaristan, Polonya, Avustralya, Tayland, ABD. İspanya, İtalya, Hindistan, Kanada, Almanya, Ermenistan, Avusturya, Lübnan, Moldova, Kore, Kırgisiztan, Kosova, Hollanda, Romanya, İsviçre, Afganistan, Makedonya, Singapur, Bangladeş, Arjantin, İsrail Cezayir, Fas, Yunanistan Bosna Hersek, İsveç gibi ülkelerden 870 film başvurdu. Bu filmler arasında yapılan seçim sonucunda bir gösterim programı oluşturuldu. Ulusal ve uluslararası 159 filmin seyirci ile buluştuğu festivalde, farklı ülkelerden pek çok konuk yer aldı. Gösterimler sonrasında filmin yönetmenleri seyircilerle buluşarak soruları yanıtladılar. Ayrıca festival kapsamında sanatçı Natali Yeres tarafından “Sinemada Sanat Yönetimi” konulu bir de atölye çalışması gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını ünlü yönetmen Ümit Ünal'ın yaptığı festivalin jüri üyeleri ise; Fırat Sayıcı ( Sinema Yazarı ), Feza Çaldıran ( Görüntü Yönetmeni ), Devin Özgür Çınar ( Oyuncu ), Selim Güneş ( Yönetmen ), Banu Bozdemir ( Sinema Yazarı ) , Binnur Feyizli (Pogram Yapımcısı ), Yasin Ali Türkeri ( Belgesel Film Yönetmeni ), Mehmet Güleryüz ( Yönetmen ) oldular. Öğrencimizin ödül alan filmi, bu sene ELIA (Avrupa Sanat Okulları Birliği) NEU/NOW Festival Avrupa Sanat Okulları Film seçkisine ve 18. Altın Koza Film Festivali Resmi Seçkisine de kabul edilmişti. Öğrencimizi kutlarız.

1. http://www.beyazperde.com/haberler/filmler/haberler-50972/