KOU Güzel Sanatlar Fakültesi ve Shumen Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi “Sanatın Köprüleri” Projesinde Buluştu

30.Kasım.2011

Fakültemiz Resim Bölümü Başkanı Doç. İsmet Çavuşoğlu, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Melihat Tüzün, Öğr. Gör. İkramettin Karaman, Seramik Bölümü Başkanı Doç. İnsel İnal ve Resim Bölümü öğrencilerimizden oluşan on kişilik bir grup, Shumen Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Prof. Valeriy Çakalov’un, “Sanatın Köprüleri” adlı uluslararası projesinin ilk etabını gerçekleştirmek üzere 20 – 25 Kasım 2011 tarihleri arasında Shumen Üniversitesi’ni ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında öncelikle Doç. İsmet Çavuşoğlu, Üniversitemiz, Fakültemiz ve Resim Bölümümüzü tanıtan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Seramik Bölümü başkanı Doç. İnsel İnal da İstanbul’daki çağdaş sanat ortamını tanıtarak bu ortam üzerinden kendi projeleri hakkında bilgi verdi. Shumen Üniversitesi’ni ziyaret, Güzel Sanatlar Bölümü atölyelerinin gezilmesi ve “deneyim sohbetlerinin” yapılmasıyla devam etti. 23 Kasım 2011 tarihinde, Eğitim Fakültesi fuayesinde, Shumen Üniversitesi öğretim elemanları, öğrenciler ve basının katılımıyla öğretim üyelerimizden Doç. İsmet Çavuşoğlu, Doç. Melihat Tüzün ve Öğr. Gör. İkramettin Karaman’ın eserleri ile Resim Bölümü öğrencilerimizden Rabia Dilaveroğlu, Bige Gürses, Hilal Semiha Kılıç, Yasemin Koca, Serkan Aksakal ve Dilara Özgül’ün çalışmalarından oluşan bir sergi açılışı gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören serginin dahil olduğu “Sanatın Köprüleri” projesi, Bulgaristan gazetelerinde de yer aldı. “Sanatın Köprüleri” projesi kapsamında Shumen Üniversitesi Rektörü Prof. Margarita Geogieva ile sanat eğitiminde işbirliği üzerine görüşüldü ve aynı kapsamda Varna Arkeoloji Müzesi, Resim Heykel Müzesi, Alaca Manastır, Osmanlı dönemine ait Tumbul Cami, Madara Binicisi Açıkhava Müzesi de ziyaret edilerek bir kültür turu gerçekleştirildi. “Sanatın Köprüleri” projesi, yoluna Aralığın ikinci haftasında Anıtpark Yerleşkesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenecek olan bir workshop ve sergi etkinliği ile devam edecek. Shumen Üniversitesi’nden öğretim elemanları ve öğrencilerin katılacağı etkinlikte yer alan isimler ise; Prof.Dr. Blagomir Kirilov Papazov, Prof.Valeri Hristov Chakalov, Prof. Dimityr Nikolov Cholakov, gl.as. Dimityr Iliev Balkanski, gl.as. Tanya Jelezova Yordanova, gl.as. Svetozar Yordanov Chilingirov, sp. Rumen Krystev Bogdanov, Nadya Nikolaeva Petrova, Gergana Kostadinova Petrova ve Gyonyul Mehmed Seidahmed.