Güncel Sanat ve Sanat Eğitiminde 'güncellik'

2.Kasım.2011

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı Doç. İnsel İnal, Aslı Çetinkaya Erden Kosova ve Volkan Aslan ile oluşturdukları inisiyatifle 1- 2 Kasım tarihlerinde Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Seramik Bölümü Başkanımız Doç. İnsel İnal, “Sanatın değişen işlevleri ve bu işlevlere göre güncellenmesi gereken sanat eğitimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. İnal’ın yürüttüğü atölye çalışması ise sokak ile kurulan ilişki, bu ilişkinin algılanması ve dökümante edilmesi, belgelenenler üzerinden oluşturulan söz ve bu sözün tasarıma dönüşmesinden oluştu. Doç. İnsel İnal’ın dahil olduğu bu grup, Türkiye’de İstanbul merkezli güncel sanatın üretim ve tüketim alanına, erişim açısından uzakta bulunan kentlerdeki güzel sanatlar fakültelerine ziyaretler düzenliyor. Bu ziyaretler, Türkiye’de güncel sanatın gelişim tarihini politik ve sosyal perspektiften ele alan ve şu anki durumunu değerlendiren konuşmalar ve akademik sanat eğitimi içinde güncel sanat pratiklerinin nasıl yer bulabileceği üzerine tartışmalar ile kentle gündelik hayatın görsel kodlarını okumayı örnekleyen atölye çalışmasından oluşuyor.