Yrd. Doç. Ertuğrul Tuna'dan 'Varoluş Korkusu Eskizleri'

2.Kasım.2011

Fakültemiz Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. M. Ertuğrul Tuna, ikinci kişisel sergisini 26 Ekim 2011’de, İstanbul Sıraselviler’deki Pera Sanat Galerisinde açtı. Yoğun ilgiyle karşılanan sergi açılışında, öğretim üyemizi dostları ve sanat severlerin yanı sıra, öğrencileri de yalnız bırakmadılar. Serginin konsepti “Korku”. Bununla birlikte, sergilenen eserler genel kavramlardan hareket eden, kendi hikayelerini anlatan, sanatçının yaşanmışlıklarıyla örtüşen ve zaman zaman ironi, satir sınırlarına ulaşan resimler. “İnsan olmayı deneyimlemek, acıyı deneyimlemek demektir. Niye buradayız, neyi halletmemiz, neyi anlamamız gerekiyor? Tanrının çok acı eğitiminden geçiyoruz. Sorumluluğumuz diğerlerine rağmen var olabilmektir. Varoluşun garipliğini, korkutuculuğunu ve mükemmelliğini idrak etmek benim sanatımı oluşturdu. Her gözyaşı damlası ne kadar gerçekse, resimlerim de o kadar gerçek.” söylemiyle yola çıkan Ertuğrul Tuna’nın sergisi, 22 Kasım 2011 tarihine kadar izlenebilecek.