Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kent Merkezinde

26.Ekim.2011

KOU Güzel Sanatlar Fakültesi, 26 Ekim 2011 Çarşamba günü Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi’nde saat 15.00’te başlayacak bir törenle 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının açılışını yapıyor. KOU Güzel Sanatlar Fakültesi 1997’de Prof. Dr. Ünal Demirarslan’ın çabalarıyla kurularak 1997-1998 eğitim-öğretim yılına Kocaeli Üniversitesi’nin Arslanbey Kampüsü'nde başlamış; 1998-1999 eğitim-öğretim yılında ise Hereke Borusan Yerleşkesi’ne, 1999 depreminin ardından onarılan Sümerbank lojmanları binalarına taşınmıştı. 1999 yılından itibaren Hereke’de faaliyetlerini sürdüren fakültemiz, Hereke’yi ve Kocaeli’yi bir sanat merkezine dönüştürmeyi, yürüttüğü eğitim-öğretim faaliyetlerine katkı sağlayacak öncelikli bir hedef olarak görmüştür. Fakültemiz, tüm bölümleriyle birlikte ürettiklerini izleyiciyle paylaşarak çoğalabileceğini ilke edindiğinden, sanatçı ve sanat yapıtı ile birlikte üçgen yapının üçüncü ayağını güçlendirmek üzere izleyicinin daha yoğun olduğu kent merkezinde fiziki yapılanmasını gerçekleştirmeyi planlamıştır. Buna bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini 2011 Güz döneminden itibaren Kocaeli Üniversitesi’nin Anıtpark Yerleşkesi’nde sürdürecek olan fakültemiz, Kocaeli’nin ve ülkenin yeni sanat merkezi olması için çaba gösterecek. Yeni yerleşkesinde daha dinamik bir fakülte ve güçlü bir sanat merkezi oluşturabilmek için, tüm sanatçı adaylarını, çabalarımıza katkı vermek üzere Kocaeli’nin merkezine, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine bekliyoruz.