18.Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu Yeniden Değirmendere’de

11.Temmuz.2011

11-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında 18. gerçekleştirilecek olan uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu Değirmendere Çınarlık Meydanında yapılacaktır. Sempozyuma katılacak sanatçılar; Türkiye’den Ertuğ Atlı, Evrim Kılıç, Arzu Parten, Finlandiya’dan Sakari Matillauri, Japonya’dan Arai Masami ve İspanya dan Beatriz Carborelle Ferrer dir. 1994 yılından bugüne değin Mimar Sinan Üniversitesi heykel bölümü , ile iş birliğinde her yıl temmuz ayında gerçekleştirilen sempozyum, 2004 tarihine kadar aralıksız devam etmiş, bu tarihten itibaren bazı yıllar kesintiye uğramış olmasına karşın günümüze değin ulaşabilmiş en uzun soluklu sempozyum olmuştur. 2008 tarihinde yapılmasından tamamen vazgeçilen Değirmendere Uluslar arası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, Çankaya Belediyesi tarafından aynı isim altında 2009- 2010 yıllarında Ankara da gerçekleştirilmiştir. Değirmendere’ nin kimliği ile özdeşleşen Sempozyumun kendi anavatanında devamını sağlamak üzere Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nün çabaları ve Gölcük Belediyesinin destekleri ile Değirmendere Zühtü Müridoğlu ahşap Heykel Sempozyumu yeniden özgün mekânı olan Değirmendere’de KOU Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Gölcük Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecektir. Türk heykel tarihinin önemli ve nitelikli başlıca sempozyumlarından olan ve Değirmendere isminin sanat ve heykelle bütünleşmesini sağlayan sempozyum sanatçı üretimlerinin birebir izlenebildiği duruşuyla sanatseverlerini beklemektedir.