Doç. Dr. Safa Yeprem'den Masterclass

2.Temmuz.2011

Müzik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Safa Yeprem, 2-5 Temmuz 2011 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin düzenlediği "5.Türkiye Gitar Buluşması" kapsamında bir masterclass gerçekleştirecek. "5.Türkiye Gitar Buluşması"nda, Fakültemiz Müzik Bölümü öğretim görevlilerinden Ozan Akyatan'ın yanı sıra İstanbul Üniversitesi (Bekir Küçükay, Cem Küçümen, Ceyhun Şaklar, Fatih Akbulut, Erdem Sökmen), Yıldız Teknik Üniversitesi (Bülent Ergüden, Muzaffer Çorlu), Mersin Üniversitesi (Can Erdoğan), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (Erhan Birol, Sinan Erşahin), Bilkent Üniversitesi (Kağan Korad), Yaşar Üniversitesi (Kürşad Terci), Marmara Üniversitesi (Melih Güzel) ve Hacettepe Üniversitesi (Soner Egesel) ile İstanbul Klasik Gitar Derneği'nden (İhsan Turnagöl) gitar eğitmenleri de yer alacak. Ülkemizin önemli gitar eğitmenleriyle, gitarist adayı veya gitar çalmaya gönül vermiş öğrencilerin bir araya gelmesini amaçlayan gitar dersleri, buluşma boyunca akşam saatlerinde gerçekleşecek. Aktif katılım için başvuran adayların hangi gitar öğretmeniyle çalışılacağı çekilecek kurayla belirlenecek. Katılımcıların kaç aktif ders yapacakları, yapılacak ders saati toplamı ve katılımcı sayısının oranına göre tespit edilecek. Yaklaşık yarımşar saat ve bire bir yapılacak dersleri, aktif katılanlar dışında isteyenler de izleyebilecek.

1. http://www.gitardernegi.org/etkinlik7.php