KOU Güzel Sanatlar Fakültesi-Kalibre Boru A.Ş. İşbirliği ile Düzenlenen Heykel Yerleştirme Yarışması Sonuçlandı

16.Haziran.2011

Kalibre Boru A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi ya da mezunu olan (35 yaş altı) genç sanatçılar arasında, heykel yarışması olarak gerçekleştirilen “Kalibre Boru A.Ş. Yeni Binası Heykel Yerleştirme Yarışması”, 14 Haziran 2011 günü yapılan değerlendirmeyle sonuçlandı. Kalibre Boru A.Ş. Yeni Bursa Yolu Binası önüne, Kalibre Boru A.Ş.’nin ürünlerini ve misyonunu gözeten bir heykel yerleştirmek, sanatın fabrika mekânına estetik katkısını sağlamak ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmada, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerine ait 12 proje sergilenmeye değer bulundu. Seçilen 12 proje arasından da Kocaeli Üniversitesi Dekanı Prof. Reşat Başar, Kalibre Boru A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Ünan, Kalibre Boru A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Ünal, Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevzat Atalay ve Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Yarkın Biçer’den oluşan beş kişilik jüri, üç eseri ödüle layık gördü. Buna göre birincilik ödülünü Caner Şengünalp, ikinciliği M. Özgür Sakallı, üçüncülüğü ise Ayhan Mutlu almaya hak kazandı. Ödül töreninde Kalibre Boru A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Ünan, Üniversite-Sanayi işbirliğinin sadece bu yarışma ile sınırlı kalmayacağını, desteklerini her sene farklı bölümlerle yapılacak olan proje etkinlikleri ile sürdüreceklerini dile getirdi. KOU Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Reşat Başar ise Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Kocaeli Üniversitesi’nin en yaratıcı fakültelerinden biri olduğunu belirterek bu yaratıcılığın sanayide, özellikle de bir sanayi kenti olan Kocaeli’de karşılığını görmekten mutlu olduğunu ifade etti. Törende tüm katılımcılara bir heykel kitabı hediye edildi.